Избор на категория
BG / RO
Вашата количка

ЗА ПОЛУЧАВАНЕ НА ДИЛЪРСКИ ОТСТЪПКИ 0878695869

Ремонт на телефони София

РЕМОНТ НА ТЕЛЕФОНИ И ТАБЛЕТИ В СОФИЯ

Телефоните в наши дни са изключително чупиливи и често се нуждаят от ремонт.
Стъкленият протектор и силиконовият гръб не винаги успяват да ги предпазят от повреда. Ние в серзиз за телефони и таблети ТъчСкрийн БГ предлагаме ремонт на всички видове телефони, независимо дали повредата е хардуерна или софтуерна ние имаме решение.

Ще Ви запознаем с различните видове дефекти и начините им за ремонт.

Смяна на стъкло, дисплей и тъч скрийн. Какво е стъкло, сензорен екран и дисплей?

ВИДОВЕ РЕМОНТИ НА ТЕЛЕФОНИ

Екранът на смартфона е неговата основна и най-важна част от приспособлението за потребителя. Именно върху него се показва цялата визуална информация. Чрез дисплея се осъществява и по-голямата част от контрола на мобилното устройство. Екранът се състои от два еднакво необходими и важни елемента, които се допълват, а именно от сензорното стъкло (тъч скрийн) и матрицата (устройство за формиране на изображение).

Матрицата (дисплея) играе ролята на екран. На него се показва изображението. Колкото по-висококачествен е дисплеят, толкова по-ярък, по-остър и по-контрастен е образа. Също така, съвременните дисплеи са силно чувствителни, така че телефонът може да реагира незабавно на потребителя, който докосва екрана.

Сензорното стъкло или сензорният екран е покритие в горната част на дисплея (матрицата). То защитава сензорния екран от отрицателни външни влияния и предава сигнал от докосване на потребителя до екрана на дисплея на смартфон, таблет, лаптоп, смарт часовник.

Не бъркайте предпазното стъкло с тъча

Предпазно стъкло (защитен филм) – се използва за защита на екрана на смартфон, таблет или смарт часовник от удари и драскотини. Ремонтът на телефона в този случай се състои в смяна на стъклото.Сензорното стъкло и дисплеят са подложени на чести повреди поради механични удари и силен външен натиск върху тялото на устройството. Тъч скрийна на повечето телефони е силно чувствителен и към влага. Подмяната на сензорното стъкло на смартфон и подмяната на дисплея са едни от най-честите ремонти в нашия сервиз за телефони и таблети. Много хора смятат, че сензорният екран и дисплея са един елемент, защото производителите на мобилни телефони правят всичко възможно разстоянието между тях да се измерва максимално в микрони. Въпреки това дисплеят и сензорният екран са различни части на смартфона и те могат да бъдат ремонтирани или заменени отделно един от друг. Често сензорното стъкло и дисплеят се наричат модул.

Каква е разликата между ремонтите: смяна на стъкло и смяна на дисплей? Защо е важно своевременно да решавате проблеми както със сензорното стъкло, така и с дисплея?

От всички части на телефона сензорното стъкло обикновено се амортизира най-бързо.В най-добрия случай върху него се образуват малки, почти незабележими драскотини. Те не влияят на функционалността на телефона, практически не развалят външния вид на устройството. В най-лошия случай сензорният екран се чупи и се покрива с мрежа от пукнатини и стружки. Зад тях изображението на дисплея е слабо видимо, а телефонът става труден за управление. В този случай ремонтът на телефона става необходимост, а не прищявка. Стъклото се отделя от дисплея и се заменя с ново. Подмяната на сензорния екран струва няколко пъти по-малко от подмяната на целия модул на дисплея. Процесът изисква наличието на професионално оборудване за ремонт на дисплейни модули, специални инструменти, висококачествени консумативи и компетентен сервиз за телефони и специалисти, неща които ние в сервиз за телефони и таблети на ТъчСктийн БГ притежаваме. В домашни условия извършване на този вид ремонт на телефони е невъзможно!

*** Поради силен удар, на който дори сензорното стъкло не изадържа, дисплеят (матрицата) на смартфона може да бъде повреден. Счупен дисплей не показва картина, част от нея изглежда така, сякаш е залята с мастило, появяват се петна или ивици. Ако със счупено стъкло можете да използвате смартфон, то при счупен дисплей това е доста сложно. Ремонтът на телефона става неизбежен. Понякога подмяната на екрана на смартфона е скъпа процедура и не винаги се случва по-бързо от подмяната на нов сензорен екран.

*** Счупенят дисплей е критична повреда, която превръща смартфона в неизползваем. Ето защо, ако искате да върнете устройството си към живот, а не да купувате ново, ще трябва да подмените повредения дисплей с нов.

Защо е важно телефонът да бъде ремонтиран ако стъклото му е счупено?

Смяната на стъкло на смартфон е желателно да се направи поради няколко причини. Един счупен сензорен екран има редица отрицателни ефекти върху мобилния телефон:

В счупените участъци се получава налягане което влияе на дисплея на смартфона. В работещ мобилен телефон всички структурни елементи са разположени много близо един до друг. Понякога между тях няма дори и най-малката въздушна междина. В това положение всички части работят правилно, но след повреда на стъклото, неговите части започват да оказват натиск върху дисплея,а той от своя страна добавя натиск към лентовите кабели, платката и другия "хардуер", разположен под него. Ако смяната на стъклото на смартфона не е завършена навреме, тогава можете да провокирате по-сериозен и скъп ремонт.

В съвременните модели мобилни телефони сензорното стъкло е залепено за дисплея. Например iPhone не разполага със слой между тези две части и те съставят единичен екран (тъй наречения модул или комплект). В случай на повреда на стъклото, микроскопичните фрагменти отпадат от него. Те не предават сигнал от допира и с течение на времето телефонът със счупено стъкло просто спира да отговаря на командите при допир.

Ускорява се корозията на вътрешните елементи на телефона. Ако не замените стъклото на смартфона, след като се повреди, вътрешното уплътнение на устройството е нарушено. Разработчиците на електронни джаджи се опитват да сведат до минимум въздействието на въздуха, тъй като той окислява платката, конекторите и други елементи. Повредата на тъч скрийна пропуска въздух и влага, макар и не в големи количества. Поради това корозията на вътрешните елементи значително се ускорява, което намалява живота на устройството.

Мобилен телефон със счупен сензорен екран не е защитен от влага, замърсявания, окисляване. Освен това е по-чувствителен към многократни удари, по-лесно се влияе от външния натиск. Ако не замените стъклото на смартфона веднага след счупването му, тогава в бъдеще ще трябва да платите за ремонт или много повече, или ще трябва да купите изцяло ново устройство.

В сервиза за телефони и таблети ТъчСкрийн БГ ще Ви помогнем независимо от проблема. Нашите техници с удоволствие предприемат ремонта на абсолютно всички дефекти. При нас се извършват ремонти както на известни марки като Acer, Asus, Apple, Huawei, Lenovo, LG, Samsung, Sony, Xiaomi, така и на малко известни китайски производители на бюджетни AllView, DooGee и други - ние ще намерим решение на Вашите проблеми!

Списък на нашите основни хардуерни услуги:

*** Ремонт на дънна платка на телефон – Поради изпускане на телефон или теблет е възможно да се разпоят елементи или дори чипове на дънната платка. Тогава е необходимо те да бъдат възстановени. Нашите техници от сервиз за телефони и таблети ТъчСкрийн БГ имат най-модерна техника за откриване на рапоени елементи и запояването им обратно на платката на телефона.

*** Смяна на повредена букса – Често се случва буксата на телефонът или таблета да се повреди следствие на изпускане, натиск или дори при нормална експлоатация. Ние предлагаме ремонт (подмяна) на MICRO USB, TYPE-C и дори в някои случаи, подмяна на целия захранващ блок на Вашето устройство. Цената за ремонт на букса е между 30 и 40лв, а смяна на захранващ блок между 40 и 50лв.

*** Смяна на микрофон и говорител – тези части от телефона са уязвими при замърсяване и намокряне. Ние имаме решение и за този проблем. Можем да почистим или сменим повредения микрофон или говорител на Вашето устройство.
Този ремонт би бил значително по-евтин от нов телефон.

*** Смяна на бутони – Обикновено неработещите бутони се подменят и това също е лесен начин да вдъхнете живот на телефона. Ремонт на бутони или подмяната им става в рамките на ден и така бързо ще можете отново да използвате Вашият телефон.